Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Δείτε μερικά τρικ για λιγότερες ρυτίδες : Wrinkle the bell




Η γήρανση της επιδερμίδας εμφανίζεται αρχικά με κάποιες λεπτές γραμμές και σταδιακά με ρυτίδες,κηλίδες και χαλάρωση.Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν,εξαιτίας μιας σειράς αλλοιώσεων στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος μας.Ο χρόνος είναι ένας ''πολύ σκληρός για να πεθάνει'' αντίπαλος και δυστυχώς αυτή η διαδικασία,της γήρανσης,είναι αναπόφευκτη και φυσιολογική.Αυτό που μπορεί να μεταβληθεί και να βελτιωθεί προς το καλύτερο,είναι ο χρόνος έναρξης εμφάνισης των σημαδιών και η ένταση αυτών.Το Favorito σας προτείνει μερικά τρικ,για να αντισταθείτε όσο περισσότερο μπορείτε στην επίδραση του χρόνου και να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες των κακών επιλογών,όσον αφορά το δέρμα σας.



  • Να κοιμάστε αρκετά
Σύμφωνα με το δερματολόγο Nicolas Perricone,εάν δεν κοιμόμαστε αρκετά,το σώμα μας παράγει υπερβάλλουσα κορτιζόνη,μία ορμόνη που διασπά τα κύτταρα του δέρματος.Έτσι λοιπόν,μας συμβουλεύει να κοιμόμαστε αρκετά,έτσι ώστε να παράγεται περισσότερη αυξητική ορμόνη,η οποία βοηθά το δέρμα να παραμένει σκληρό και ελαστικό.


  • Να φοράτε τα γυαλιά σας
Αν έχετε κάποιο μικρό πρόβλημα όρασης και βολεύεστε τις περισσότερες φορές και χωρίς τα γυαλιά σας,ήρθε η ώρα να αλλάξετε συνήθεια.Στην προσπάθειά σας να διαβάσετε,ζαρώνετε την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια ασυναίσθητα,και συμβάλλετε άθελά σας στον σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων στην περιοχή.Επίσης,το ίδιο ισχύει και με τα γυαλιά ηλίου.


  • Φρούτα και λαχανικά με το τσουβάλι
Είναι γνωστό ότι τα φρούτα και τα λαχανικά,σφύζουν από αντιοξειδωτικά συστατικά,τα οποία πολεμούν την βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες,οι οποίες βοηθούν το δέρμα να δείχνει νεανικό και λαμπερό.

  • Μην πλένετε το πρόσωπό σας συνεχώς με καθαρό νερό
Το συχνό πλύσιμο του προσώπου με το απλό νερό της βρύσης,απογυμνώνει την επιδερμίδα από το υδρολιπιδικό φιλμ που λειτουργεί σαν προστατευτικό φράγμα απέναντι στις ρυτίδες.Το ζεστό νερό παίρνει από το δέρμα τα φυσικά έλαια και την ενυδάτωση.Επομένως,δεν θα πρέπει να αρκεστείτε στο κοινό σαπουνόνερο,αλλά να επενδύσετε μερικά χρήματα και να επιλέξετε κάποια πιο εξειδικευμένα προϊόντα καθαρισμού,που αποκαθιστούν το προστατευτικό φιλμ της επιδερμίδας.

  • Μην καπνίζετε
Μαζί με τα υπόλοιπα αρνητικά στοιχεία του καπνίσματος,έρχεται να προστεθεί και η γήρανση του δέρματος.Όλο και περισσότερες έρευνες,επιβεβαιώνουν οτι το τσιγάτο γερνάει το δέρμα,αφού απελευθερώνει ένα ένζυμο που διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη.

  • Μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας 
Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να μην ξεχνάτε να φορέσετε το αντηλιακό σας.Η υπερέκθεση στον ήλιο ευθύνεται αποδεδειγμένα για τα 2/3 των σημαδιών γήρανσης της επιδερμίδας,καθώς οι ακτίνες UV πυροδοτούν την παραγωγή ελεύθερων ριζών.Πέρα από τη γήρανση,σας προστατεύει και από τον καρκίνο του δέρματος.

  • Αλλάξτε πλευρό,μείνετε ανάσκελα
Ειδικά,εάν ξαπλώνουμε στο πλάι,σχηματίζονται ρυτίδες στα μάγουλα και στο πηγούνι.Εάν ξαπλώνουμε μπρούμυτα,σχηματίζονται ρυτίδες στο μέτωπο και ανάμεσα στα φρύδια.Τι μας έμεινε λοιπόν;Η ύπτια κατάκλιση βεβαίως.Σε περίπτωση όμως ,που δεν μπορείτε καθόλου να κοιμηθείτε ανάσκελα,καθιερώστε τις μαξιλαροθήκες από σατέν ύφασμα,καθώς είναι πιο φιλικές προς την επιδερμίδα.

  • Καταργήστε το καλαμάκι
Ναι,κι όμως.Τη στιγμή που απολαμβάνετε το αναψυκτικό ή το ποτό σας ή τον καφέ σας ρουφώντας από το καλαμάκι,επαναλαμβάνετε ένα ζάρωμα στα χείλη,το οποίο οδηγεί στο σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων στην περιοχή γύρω από το στόμα.Επομένως,αρκεστείτε σε ένα σφηνάκι ή σε ένα καπουτσίνο.


Να προσέχετε τον εαυτό σας και το δέρμα σας!

1 σχόλιο:

  1. όσο και να προσέχουμε φοβάμαι ότι είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή να αποκτ΄ήσουμε ρυτίδες. Υπάρχουν και θεραπείες που δε χρειάζονται νυστέρι και κάνουν δουλειά.Εγώ έπαψα να ταλαιπωρούμαι με κρέμες και διάφορα κόλπα. Δοκίμασα τη θεραπεία με νήματα pdo που ήταν και ανώδυνη και μια χαρά, είδα διαφορά! τη συστήνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή