Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Χαλβάς με ινδοκάρυδο : Το Favorito χαλβαδιάζει!


Σήμερα το μενού,έχει χαλβά.Και τι χαλβά;!

Χαλβάς με ινδοκάρυδο.Νοστιμάτατος,μοσχομυριστός και εξαιρετικά γλυκός.

Ας μιλήσουμε λιγάκι για το χαλβά...

Ο χαλβάς είναι ένα γλύκισμα νόστιμο και με πολλές παραλλαγές.Η ονομασία του προέρχεται από την αραβική ρίζα حلوى ή hulw που σημαίνει γλυκό.Πιθανολογείται ότι ήρθε στην ελληνική κουζίνα μας το 12ο αιώνα,και από τότε εδραιώθηκε και απολαμβάνεται στο πέρασμα του χρόνου.Υπάρχουν πολλοί τύποι χαλβά όπως ο σιμιγδαλένιος,ο φαρσαλινός,ο σησαμένιος,ο περσικός και ο κετέν χαλβάς.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ.....


Υλικά(για 6 άτομα):

  • 1 λίτρο νερό
  • 3 πορτοκάλια(βιολογικά),βρασμένα ολόκληρα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και μετά πολτοποιημένα(μαζί με τη φλούδα)στο multi
  • 550γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 200γρ βούτυρο φρέσκο,σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια(κάψουλα)
  • 250γρ. ινδοκάρυδο
  • 8-10 φέτες ξεφλουδισμένου πορτοκαλιού χωρίς ίνες για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το νερό να βράσει.Όταν αρχίζει να κοχλάζει,ρίχνουμε τη ζάχαρη και την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια και ανακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε τα 200 από τα 250γρ ινδοκάρυδο και το σιμιγδάλι και βράζουμε για 7-8 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία ή μέχρι το μείγμα να πήξει.Στο τέλος ρίχνουμε τη βανίλια,το βούτυρο,ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έπειτα μοιράζουμε στα μπολ.Αφού γεμίσουμε τα μπολ,στρώνουμε την επιφάνεια με μία σπάτουλα και αφήνουμε τους χαλβάδες να κρυώσουν για τουλάχιστον μία ώρα,εκτός ψυγείου.Έπειτα,γαρνίρουμε με φέτες φρέσκου πορτοκαλιού και ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.


Καλή απόλαυση!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου