Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Μάθε ποιος είναι ο δικός σου τύπος επιδερμίδας : Check it!




Κι όμως,έρευνες έχουν δείξει ότι τα 3/4 των γυναικών πιστεύουν πως έχουν διαφορετικό τύπο επιδερμίδας από εκείνον που έχουν στην πραγματικότητα.Και το χειρότερο είναι ότι ξοδεύονται χρήματα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα,καθώς και ότι επιβαρύνεται η επιδερμίδα χωρίς λόγο από τα λάθος προϊόντα.Γι αυτό λοιπόν,εάν νομίζεις ότι γνωρίζεις τον τύπο της επιδερμίδας σου,ήρθε η ώρα να τον επαναπροσδιορίσεις κάνοντας το παρακάτω μίνι τεστ.


ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ:

Τα καλά νέα είναι ότι η ευαισθησία στην επιδερμίδα σου,δεν είναι μία μόνιμη κατάσταση και μπορεί να είναι παροδική αλλά και διαρκής.Προσοχή όμως,γιατί το γεγονός ότι έχεις κάποια ευαισθησία,δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις και ευαίσθητο δέρμα.

Πως ξεχωρίζει;

1ος τρόπος: Παρατηρείς κάθε πότε εμφανίζονται οι τοπικές κοκκινίλες και φροντίζεις αναλόγως την επιδερμίδα σου με τα κατάλληλα προϊόντα.Αν οι κοκκινίλες αργούν να εξαφανιστούν και το πρόβλημα συνεχίζεται,καλό θα είναι να απευθυνθείς στον δερματολόγο σου,μήπως το δέρμα σου είναι αφυδατωμένο και γι αυτό ερεθίζεται τόσο εύκολα.
2ος τρόπος: Σε άσχετη στιγμή,απλά ακούμπησε τα ζυγωματικά σου.Εάν είναι πάντα ζεστά,τότε έχεις ευαίσθητο δέρμα.

Πως αντιμετωπίζεται;

Βεβαίως θα χρησιμοποιήσεις τα κατάλληλα προϊόντα για να το αντιμετωπίσεις.Απλά,καλύτερα να αποφεύγεις τα επιθετικά προϊόντα,τις καυτερές τροφές και το κόκκινο κρασί.



ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ:

Αρχικά,θα πρέπει να μάθουμε να μην μπερδεύουμε την αφυδάτωση με την ξηρότητα.Το δέρμα μας είναι αφυδατωμένο όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό και δεν τρώμε φρούτα και λαχανικά και όταν δεν το φροντίζουμε σωστά.Το ξηρό δέρμα οφείλεται σε ορμονική ανισορροπία και σχετίζεται με την έλλειψη βιταμίνης E και C.Γενικότερα,το ξηρό δέρμα χαρακτηρίζεται από μία αίσθηση τραβήγματος.

Πώς ξεχωρίζει;

1ος τρόπος: Καθάρισε το πρόσωπό σου και περίμενε για λίγη ώρα.Αν το νιώθεις να ''τραβάει'' μέχρι τις ρίζες των μαλλιών σου,τότε το δέρμα σου είναι ξηρό.Για να μάθεις,πότε το δέρμα σου είναι αφυδατωμένο,απλά τσίμπησε τα μάγουλα σου και εάν δεις ότι δημιουργούνται κάθετες γραμμές,τότε είναι αφυδατωμένο.

Πως αντιμετωπίζεται;

Να πίνεις μπόλικο νερό,να φοράς πάντα αντηλιακή προσώπου και να αποφεύγεις τις εναλλαγές της θερμοκρασίας.


ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ:

Οφείλεται κατά κύριο λόγο στις ορμονικές διαταραχές και στην υπερβολική έκκριση σμήγματος,γι αυτό και εμφανίζεται πιο συχνά στις νεαρές ηλικίες και μέχρι τα 40.Προσοχή,γιατί πολλές φορές η έντονη λιπαρότητα μπορεί να οδηγήσει σε ακμή.

Πως ξεχωρίζει;

Λίγο πριν κοιμηθείς,καθάρισε το πρόσωπό σου,χωρίς έπειτα να φορέσεις κάποιο ενυδατικό προϊόν.Το πρωί,αφού ξυπνήσεις,πέρνα το δάχτυλο πάνω στη μύτη σου.Αν γλιστρήσει εύκολα και λαδώνει,τότε το δέρμα σου είναι λιπαρό.

Πως αντιμετωπίζεται;

Πρόσεξε τη διατροφή σου και απέφυγε να αγγίζεις το πρόσωπό σου με τα χέρια σου.Φρόντισε να το ενυδατώνεις και να το καθαρίζεις ολοκληρωτικά με απαλά προϊόντα.



ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΕΡΜΑ:

Εάν το δέρμα σου δεν παθαίνει τίποτα από όλα τα παραπάνω,τότε έχεις κανονικό δέρμα.


ΜΕΙΚΤΟ ΔΕΡΜΑ:

Καθάρισε το πρόσωπο σου και σκούπισε το με ένα απαλό χαρτί.Εάν,το χαρτί κολλήσει επάνω στο λεγόμενο ''Τ'' του προσώπου σου,τότε έχεις μεικτή επιδερμίδα.



<a href="http://www.bloglovin.com/blog/12688337/?claim=zq45nkchad5">Follow my blog with Bloglovin</a>




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου