Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ποιές αλήθειες κρύβονται πίσω από τα όμορφα και υγιή μαλλιά; : 10 μύθοι για την περιποίηση των μαλλιών



 Νομίζετε ότι με το να χτενίζετε τα μαλλιά σας πολύ ώρα,τα βοηθάτε να παραμείνουν υγιή;Πιστεύετε πως εάν τα κόβετε συχνά θα μακρύνουν πιο γρήγορα;Μύθοι και αλήθειες,για τα οποία πρέπει να είμαστε οπωσδήποτε ενημερωμένοι.

  • ΜΥΘΟΣ #1 : Το συχνό κόψιμο,βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα.
           ΑΛΗΘΕΙΑ : Τα μαλλιά μακραίνουν 1.30 εκατοστά το μήνα,είτε τα κόψουμε είτε όχι,ενώ μακραίνουν λίγο πιο γρήγορα το καλοκαίρι,αλλά δεν έχει καμία σχέση με το ψαλίδι του κομμωτή.Το να μακρύνουν τα μαλλιά,έχει να κάνει με τις ορμόνες.Το συχνό κόψιμο,βοηθάει στο καθάρισμα των μαλλιών από την ψαλίδα και στην υγιή τους όψη.

  • ΜΥΘΟΣ #2 : Το άγχος κάνει τα μαλλιά να πέφτουν.
           ΑΛΗΘΕΙΑ : Τα μαλλιά μας πέφτουν συνέχεια,με συχνότητα 50 έως 120 τρίχες την ημέρα.Ενδεχομένως,να πέφτουν λίγες περισσότερες όταν είμαστε υπερβολικά αγχωμένοι ή αλλάξει κάτι στη ζωή μας,όπως για παράδειγμα ένα διαζύγιο ή μία επέμβαση.Επίσης,στους ενόχους συγκαταλέγονται η εγκυμοσύνη και τα αντιβιοτικά.

  • ΜΥΘΟΣ #3 : Η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται ως σαμπουάν.
           ΑΛΗΘΕΙΑ : Η μαγειρική σόδα είναι μόνο για την κουζίνα.Για τα μαλλιά μας υπάρχει το σαμπουάν.

  • ΜΥΘΟΣ #4 : Το ξέβγαλμα του σαμπουάν με παγωμένο νερό κάνει τα μαλλιά να γυαλίζουν περισσότερο.
           ΑΛΗΘΕΙΑ : Το παγωμένο νερό μπορεί να σας ξυπνήσει αλλά δεν κάνει καμία απολύτως διαφορά σε ό,τι αφορά τη λάμψη των μαλλιών.Απλά με τη μείωση της θερμοκρασίας,γίνεται αγγειοσύσπαση και δευτερογενής αγγειοδιαστολή,με αποτέλεσμα την τόνωση του τριχωτού της κεφαλής.

  • ΜΥΘΟΣ #5 : Οι βαφές των μαλλιών καταστρέφουν τα μαλλιά.
           ΑΛΗΘΕΙΑ : Τα προϊόντα που κυκλοφορούν σήμερα -είτε σε κομμωτήρια είτε σε σε καταστήματα- είναι αρκετά φιλικά με τα μαλλιά μας σε σχέση με το παρελθόν.Οι βαφές δεν παρεμβάλλονται στην ανάπτυξη της τρίχας,παρότι ένα μικρό ποσοστό από αυτές απορροφάται από το τριχωτό της κεφαλής.Ωστόσο,καθετί χημικό εννοείται ότι επιβαρύνει πολύ τη δομή της τρίχας,την αποδυναμώνει και κακοποιεί τη ρίζα.

  • ΜΥΘΟΣ #6 : Πρέπει να βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας 100 φορές την ημέρα.
           ΑΛΗΘΕΙΑ : Βουρτσίζουμε μόνο για να τα φορμάρουμε,γιατί το χτένισμα τραβάει τα μαλλιά από τη ρίζα τους και ενδεχομένως να τα αδυνατίσει.

  • ΜΥΘΟΣ #7 : Το καθημερινό λούσιμο προκαλεί τριχόπτωση.
           ΑΛΗΘΕΙΑ : Καθημερινά στο τριχωτό της κεφαλής συσσωρεύονται ποσότητες σμήγματος,νεκρών επιδερμικών κυττάρων,ατμοσφαιρικών ρύπων και απομεινάρια των προϊόντων styling,τα οποία πρέπει να απομακρύνονται με το κατάλληλο σαμπουάν.Έτσι,το καθημερινό λούσιμο,βοηθά στην απομάκρυνση των ανωτέρω,διατηρώντας την τρίχα λαμπερή και υγιή.

  • ΜΥΘΟΣ #8 : Μπορούμε να επανορθώσουμε τη ψαλίδα με τα κατάλληλα προϊόντα.
           ΑΛΗΘΕΙΑ : Από τη στιγμή που θα κάνουν ψαλίδα,τίποτα δεν αρκεί για να τα επανορθώσει.Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κόψουμε τις άκρες.

  • ΜΥΘΟΣ #9 : Για απόλυτα καθαρά μαλλιά,χρειάζονται δύο χέρια σαμπουάν.
           ΑΛΗΘΕΙΑ : Ένα καλό σαπούνισμα είναι αρκετό.

  • ΜΥΘΟΣ #10 : Πάντα χτενίζουμε τα μαλλιά μας από πάνω προς τα κάτω.
             ΑΛΗΘΕΙΑ : Μεγάλο λάθος.Ξεκινάμε από τις άκρες και πηγαίνουμε προς τις ρίζες,καθώς θα ξεμπερδεύονται πιο εύκολα τα μαλλιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου