Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ο δεκαπεντάλογος των Ελλήνων οδηγών : Αυστηρώς ακατάλληλο



   Μία ματιά να ρίξεις σε ένα δρόμο αυξημένης κινητικότητας,ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις,και συγκεκριμένα σε ώρες αιχμής,το μήνυμα θα είναι το ίδιο.Οδηγοί τρέχουν σαν τρελοί,είτε χειρίζονται τιμόνι μοτοσικλέτας,είτε αυτοκινήτου,είτε νταλίκας.Κορναρίσματα,φρεναρίσματα,φωνές-βρισιές και πάει λέγοντας.Πάντα φταίει ο άλλος,ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση,είναι άσχετος,και πιθανότατα,νύχτα πήρε το δίπλωμα(classic!).Ορίστε λοιπόν οι ιεροί κανόνες των Ελλήνων οδηγών!

  1. Είναι παράδοση στην Ελλάδα να κορνάρεις μόλις ανάψει το πράσινο φανάρι,ακόμα κι αν είστε ο πρώτος σ' αυτό.
  2. Το προστατευτικό κράνος των μηχανόβιων φοριέται στον αγκώνα,για ανεξακρίβωτους ακόμα λόγους.
  3. Ανεξαρτήτως τραγουδιού,το cd-mp3 player του οχήματός σας,πρέπει να παίζει στο φουλ.Με αυτόν τον τρόπο,διασκεδάζετε τους πεζούς που περιμένουν υπομονετικά,πότε θα τους δώσει κάποιος προτεραιότητα να διασχίσουν τη διάβαση.
  4. Όσο πιο γρήγορα διασχίσετε ένα κόκκινο φανάρι,τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να συγκρουστείτε με άλλο όχημα.
  5. Ποτέ μην προσπερνάτε από αριστερά,όταν μπορείτε να το κάνετε από δεξιά.Είναι μία ευκαιρία να γελάσετε,καθώς ο οδηγός του οχήματος που μόλις προσπεράσατε,τρομάζει.
  6. Τα φλας προδίδουν την επόμενη κίνησή σου.Ο γνήσιος Έλληνας οδηγός δεν τα χρησιμοποιεί ποτέ.
  7. Ποτέ μα ποτέ μην ακινητοποιήσετε το όχημα σας σε πινακίδα ''STOP''.Τα οχήματα που σας ακολουθούν δεν θα περιμένουν αυτή την αντίδρασή σας,με αποτέλεσμα να πέσουν επάνω σας.
  8. Βρίσκεστε στην αριστερή λωρίδα με τρελό μποτιλιάρισμα και δεν υπάρχει χώρος να κινηθείτε ούτε εκατοστό.Ο οδηγός του οχήματος που βρίσκεται ακριβώς από πίσω σας,ο οποίος κορνάρει και αναβοσβήνει τα φώτα,είναι πεπεισμένος πως μπορεί να πάει καλύτερα από εσάς,εάν ήταν στη θέση σας.
  9. Τα όρια ταχύτητας είναι αυθαίρετοι αριθμοί,που δίνονται μόνο ως πρόταση και δεν είναι προφανώς εφαρμόσιμα στην Ελλάδα.
  10. Μάθετε να αλλάζετε λωρίδες με γρήγορες χειρισμούς.Χάρη στον υπουργό συγκοινωνιών,η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μία απέραντη πίστα με τρύπες-κλειδιά-λακκούβες,οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία,για να ελέγξουν τα αντανακλαστικά σας.
  11. Θυμηθείτε ότι ο σκοπός ενός Έλληνα οδηγού είναι να φτάσει πρώτος και θα κάνει ό,τι χρειαστεί γι' αυτό.
  12. Πάντα θα υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για τον οποίο εσείς θα βιάζεστε.Αντιθέτως,όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί των οχημάτων που θα συναντήσετε στο δρόμο,δεν έχουν ιδέα γιατί πήραν τους δρόμους σήμερα.
  13. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κρατάτε απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα,διότι στο κενό που αφήσατε μπορεί να ''χωθεί'' κάποιο άλλο όχημα,φέρνοντάς σε ακόμη πιο δύσκολη θέση.
  14. Οι προστατευτικές ζώνες είναι επικίνδυνες.Έρευνες στην Ελλάδα έδειξαν πως χιλιάδες crash tests κάνουν λάθος.Άμα είναι γραφτό σου,θα πας,κι ας φοράς ζώνη.
  15. Οι πεζοί είναι οι κυριότεροι εχθροί των οδηγών,καθώς καταλαμβάνουν χώρο στα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητα,και διασχίζουν τους δρόμους αναγκάζοντας τα διερχόμενα αυτοκίνητα,να ελαττώσουν ταχύτητα.

   Σε καμία περίπτωση μην τους επιχειρήσετε!Σεβαστείτε τους υπολοίπους που βρίσκονται γύρω σας και πάντα οδηγείτε με ασφάλεια!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου