Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Κάνε μου λιγάκι Γαβ! : Όταν οι σκύλοι μας ξεπερνούν...



     Όταν τα σκυλιά μας ξεπερνούν,δεν έχουμε περιθώρια παρα μόνο να κάτσουμε εμείς στα τέσσερα και να υπακούσουμε.Οι ρόλοι μάλλον αλλάζουν και το αφεντικό γίνεται ο πιστός φίλος!!


  1. Αγίου Βερνάρδου : Με καταγωγή από την Ελβετία,ο σκύλος του Αγίου Βερνάρδου είναι αρκετά μεγαλόσωμος με βάρος που ξεκινά από τα 50 και φτάνει έως και τα 90kg και ύψος από 64 έως 76 εκατοστά.Είναι γνωστός για την υπομονή του απέναντι στα παιδιά και είναι αξιαγάπητος,με την προϋπόθεση να έχει επέλθει εκπαίδευση,διότι λόγω του μεγάλου του μεγέθους μπορεί να γίνει και επικίνδυνος.Ένα γιγαντόσωμο ον με μία καρδιά αγγέλου.


    2.  American Bulldog : Ένα δυνατό σκυλί με ύψος 50 έως 71 εκατοστά και βάρος 27 έως 54 κιλά.Το όνομα του αμερικανικού μπουλντόγκ το πήρε λόγω των μεταναστών που το μετέφεραν από την Αγγλία στην Αμερική.Είναι γενναίο και έχει μπόλικη αυτοπεποίθηση,πάντα σε επιφυλακή.Τα πάει επίσης καλά με τα παιδιά καθώς και με αυτούς που συνυπάρχει.Δεν είναι το καλύτερό του να εγκλωβίζεται σε διαμερίσματα,επειδή θέλει καθημερινή βόλτα και άσκηση.



        3. Γερμανικός Ποιμενικός : Μία πολύ γνωστή ράτσα,αυτή του γερμανικού ποιμενικού σκύλου.Λέγεται ότι στον Α' Παγκόσμιο πόλεμο μύριζε τα πολεμικά αέρια,έκανε σκοπιά,διάσωση και γενικότερα τα έκανε και συνέφερε.Με ύψος 55 έως 65 εκατοστά και βάρος 22 με 40 κιλά,διαφέρει για την ομορφιά και την ενεργητικότητά του.Δεν φοβάται τίποτα,είναι απόλυτα αφοσιωμένος και συνήθως χρησιμοποιείται ως οδηγός των τυφλών.



        4. Φίλα Μπραζιλέιρο : Έχει ύψος από 60 έως 76 εκατοστά και βάρος 40 με 50 κιλά.Έχει καταγωγή από την Ισπανία,είναι επιθετικό και ανεξάρτητο.Θέλει έντονη άσκηση και κοιμάται εκτός σπιτιού.



        5. Golden Retriever : Ένα πανέμορφο σκυλί,ύψους 51-61 εκατοστά και βάρος 25 με 31 κιλά.Δεν είναι καλός φύλακας,αλλά είναι ένας πολύ καλός ιχνηλάτης.Έξυπνο,υπομονετικό και ευγενικό,πολύ πιστό και δραστήριο.Θεωρείται απόγονος του Λαμπραντόρ και κατάγεται από την Αγγλία.



         6. Τόσα - Japanese Mastiff : Η ονομασία του μαρτυράει την καταγωγή του.Ένας γίγαντας βάρους έως και 90 κιλά και ύψους 62 έως 65 εκατοστά.Είναι ήσυχο,ήρεμο και δεν έχει σάλια.Είναι ένα ανεξάρτητο σκυλί και δεν εκπαιδεύεται εύκολα.Δεν θέλει να είναι στο ίδιο περιβάλλον με άλλα σκυλιά και αυτό δεν θα ακουστεί όμορφα,αλλά σε πολλές χώρες έχει απαγορευτεί η είσοδός του.




        7. Σκύλος Νέας Γης : Δεν υπάρχει κάποια απόδειξη για την ακριβή καταγωγή του σκύλου αυτού.Γνωρίζουμε ότι το ύψος του είναι από 65 έως 71 εκατοστά και το βάρος του 55 έως 68 κιλά.Είναι πολύ φιλικό,μπορεί να κολυμπήσει άνετα και μπορεί να πάρει και την θέση ναυαγοσώστη!Είναι αφοσιωμένο και εκπαιδεύεται εύκολα,και έχει ανάγκη την ανθρώπινη συντροφιά αλλιώς αντιδρά άσχημα.


         8. Rottweiler : Κατάγεται από την Γερμανία,είναι έξυπνο και αγαπάει την οικογένεια.Έχει ύψος 56 με 69 εκατοστά και βάρος 38 με 55 κιλά.Τρώει μεγάλες ποσότητες,αλλά θέλει προσοχή γιατί μπορεί να παχύνει επικίνδυνα.



         9. Ελαφόσκυλο : Χρησιμοποιήθηκε για να κυνηγάει ελάφια,εξ΄ου και το όνομά του.Έχει ύψος 71-76 εκατοστά και βάρος 36 με 45 κιλά.Μοιάζει πολύ με το Ιρλανδικό Γούλφχάουντ.Είναι ευγενικό και φιλικό,ειδικά με τα παιδιά.Δεν εκπαιδεύεται εύκολα και είναι ανεξάρτητο.



        10 . Ποιμενικός Καυκάσου : Εκπαιδεύεται δύσκολα,είναι αρκετά επιθετικό και είναι ανεξάρτητο.Κατάγεται από την περιοχή του Καυκάσου,μεταξύ Κασπίας και Μαύρης Θάλασσας.Έχει ύψος 64-72 εκατοστά και βάρος 45 έως 70 κιλά.



        11. Mastino Napoletano : Απόγονος πολεμικών σκυλιών της αρχαίας Ρώμης,ξεχωρίζει και τις διαστάσεις του με βάρος 50 με 75 κιλά και ύψος 60-75 εκατοστά.Είναι ήσυχο και συντροφικό σκυλί αλλά δεν είναι και ιδιαίτερα δραστήριο.



        12. Ορεινό σκυλί των Πυρηναίων : Προέρχεται από τη Γαλλία,με ύψος 65 έως 81!εκατοστά και βάρος 41 με 57 κιλά.Είναι ατρόμητο και έχει μεγάλη αντοχή.Είναι από τη φύση του φύλακας και δεν είναι επιθετικό.



       13. Mastiff : Κατάγεται από την Αγγλία,έχει ύψος 70-76 εκατοστά και βάρος 79 με 86 κιλά.Είναι καλόκαρδο,πιστό,φιλικό και αφοσιώνεται.



       14. Μολοσσός : Προέρχεται από την Γερμανία,είναι κομψό και αγαπάει τα παιδιά,Έχει βάρος 45 με 55 κιλά και ύψος 75-82 εκατοστά.Γίνεται εύκολα μέλος τη οικογένειας,είναι χαρούμενο και φιλικό.



        15. Ρωσικό λαγωνικό-Μπορζόϊ : Καταγόμενο από τη Ρωσία,ανήκει στα μεγαλόσωμα σκυλιά με ύψος 69-79 εκατοστά και βάρος 35 με 48 κιλά.Είναι έξυπνο και εκπαιδεύεται εύκολα.Εναρμονίζεται στο οικογενειακό περιβάλλον αλλά μπορεί να είναι νευρικό με τα παιδιά.Είναι υπάκουος και καλός φύλακας.



    Όλα τους αξιολάτρευτα!!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου